Kyselina hyaluronová a retinol – jak si spolu rozumí?

Sponzorované odkazy:

Kyselina hyaluronová a retinol – jak si spolu rozumí?

Kyselina hyaluronová a retinol – pokud během filmu slyšíte reklamu na kosmetiku, určitě je alespoň jedna látka v reklamě zmiňována. A není se čemu divit. Pokud bojujete s vráskami, jsou tyto dvě látky nejlepšími společníky. O tom, jak používat retinol jsme si už u nás na blogu psali, je však možné používat retinol zároveň s kyselinou hyaluronovou? A když ano, tak v jakém pořadí?

Retinol je známý tím, že je pro pleť, která na něj není zvyklá příliš agresivní a zpočátku může způsobovat zarudnutí, nadměrně vysušenou pokožku a pupínky. Nejste-li na používání retinolu zvyklá, používejte jej samotný, na hydratovanou pleť a pouze třeba dvakrát týdně, než se vaše pokožka přizpůsobí. A vyberte si přípravek, který obsahuje méně procent retinolu. Retinol je antioxidant, který zvyšuje buněčný růst, zrychluje produkci kolagenu a reguluje produkci mazu.

Je-li retinol součást vašeho denního rituálu, to je potom jiná a můžete zkusit retinol používat společně s kyselinou hyaluronovou. Večer. Retinol by se neměl používat ráno (záleží zase na přizpůsobivosti vaší pleti), kvůli častým reakcím retinolu a slunečního záření.

Kyselina hyaluronová je hydratační složka, která hydratuje pokožku, snižuje výskyt vrásek, doplňuje vlhkost buněk a urychluje hojení ran. Jejím úkolem je pomáhat zadržovat vodu ve vaší pokožce. A jak víme, hydratace dodává pleti zářivý a svěží efekt, o který všichni usilujeme. Kyselina hyaluronová je k dispozici v mnoha různých formách volně prodejných, jako jsou séra nebo pleťové krémy a pomáhá vyplnit první vrásky. Obvykle nemá kyselina hyaluronová vedlejší účinky – když už se vyskytne nějaká kožní reakce, obvykle to bývá na jinou složku hydratačního přípravku.

Můžete používat kyselinu hyaluronovou a retinol společně?

Retinol a kyselina hyaluronová se spolu báječně doplňují. V této kombinaci je retinol ten drsňák a kyselina hyaluronová vaši pokožku „pohladí“. Když je použijete dohromady, mají jakýsi synergický efekt, který usnadňuje využití výhod retinolu, aniž byste trpěli obvyklou suchostí díky podpoře vlhkosti z kyseliny hyaluronové.

Díky kyselině hyaluronové dokáže i citlivá pokožka retinol tolerovat. Jak je použít? Máte-li velice citlivou pleť, měli byste použít nejprve kyselinu hyaluronovou, poté retinol. Pokud váš obličej bez problémů retinol toleruje, užijte séra v opačném pořadí. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit hyaluronový sendvič – tedy nejprve kyselinu hyaluronovou, retinol a na konec ještě lehké sérum s kyselinou hyaluronovou. Dělá to s pletí doslova zázraky! Nikdy však nepoužívejte retinol zároveň se sérem s vitamínem C. Vitamín C si nechte na ráno, kdy vaši pleť nádherně rozzáří. A zase opět klidně s kyselinou hyaluronovou. Ta se kamarádí se všemi.😊

Článek Kyselina hyaluronová a retinol – jak si spolu rozumí? byl publikován dnes v rubrice Krása. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...