Červená řepa – zázrak pro naše tělo
Sponzorované odkazy:
Zelenina i ovoce znamená pro naše tělo přísun nezbytně nutných minerálů a vitamínů. Červená řepa je plodinou obsahující obzvláště bohaté spektrum zdraví prospěšných látek. A navíc, skvěle chutná!
O řepě
Seznámit vás se všemi pozitivnímu účinky řepy je téměř nemožné, jelikož tato plodina je prospěšná v neuvěřitelném množství oblastí lidského zdraví. Pro své léčivé účinky se řepa konzumovala již před několika tisíci lety a dodnes se doporučuje při mnoha obtížích. Konzumovat můžeme nejen bulvu, charakteristickou pro jasné červené zbarvení s narůžovělým tónem, zužitkovat se dají i její listy. Z těch můžeme připravit chutný osvěžující salát nebo polévku.
Co se v řepě skrývá?
Málo která rostlina, ovoce či zelenina je tak bohatá na vitamíny a minerály jako právě řepa. Ze stopových prvků můžeme jmenovat draslík, hořčík, jód, měď, vápník zinek či železo. Na vitamíny nouze také není a v řepě nalezneme především vitamín C, E a velice prospěšný betakaroten. Velmi důležitá pro naše zažívání je vláknina a náš organismus také ocení organické kyseliny.
S řepou za zdravím a krásou
Řepa je nesmírně významným prostředkem k udržení zdraví i krásy. Červená řepa obsahuje velké množství křemíku, který se postará o zdravé a silné kosti, vazivové tkáně i cévní stěny. Látky obsažné v řepě nám pomohou uchovat si pružnou pleť a mladistvý vzhled naší pokožky. Nehty budou zdravé a pevné a vlasy lesklé a silné. Červená řepa působí na naše tělo nejen zvenčí, ale i zevnitř, kde je významná pro správnou funkci některých orgánů a obecně je prospěšná pro regeneraci celého našeho organismu.
Červená řepa podporuje růst nových tkání a také zprostředkovaně zajišťuje lepší okysličení buněk v našem těle. Látky obsažené v této chutné plodině jsou nesmírně významné také pro plodnost a svůj význam hrají při vývoji plodu. Obsažené organické kyseliny mají příznivý vliv na funkce srdce.
Řepa je spojována také s léčbou rakoviny, kdy je doporučována jako skvělý preventivní prostředek, ale také jako vhodná součást léčby během či po léčení karcinomu. Červená řepa regeneruje a celkově posiluje organismus. Při rekonvalescenci se doporučuje konzumovat červenou řepu ve zvýšeném množství.
Článek Červená řepa – zázrak pro naše tělo byl publikován 6. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (16).
Podobné články
- Jarní očista. Dopřejte tělu ty správné potraviny 06.05.2019 01.30
- Bělení zubů po kávě a vínu 20.02.2018 23.15
- Podzimní detoxikace organismu 10.11.2017 08.00
- 4 tipy na jídla, která vás v zimě zahřejí 22.11.2013 12.00
- Kožní onemocnění vyléčíme přírodními prostředky 05.03.2010 00.00
Top 10
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! I. díl
- Mateřská znaménka - neignorujte podezřele vypadající pihy
- Plané neštovice – příznaky, komplikace a léčba
- Posílení imunitního systému u dětí
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! II. díl
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.