Čekanka, špenát a kadeřávek – cesta k omládnutí
Sponzorované odkazy:
Čekanka, špenát i kadeřávek se může stát pravidelnou součástí našeho jídelníčku. S touto zeleninou lze vytvořit mnoho chutných a především zdravých pokrmů, kterými si pomůžeme k věčné kráse a pevnému zdraví.
Čekanka
Čekanka je listová zelenina, kterou si zkrátka zamilujete. Našemu tělu dodá mnoho významných živin a její účinky jsou fantastické. Díky vysokému obsahu vlákniny pomáhá především našemu trávicímu systému a to při odstraňování nebezpečných škodlivin z těla. Pomáhá k lepšímu krevnímu oběhu a zlepšuje funkci prakticky všech orgánů v našem těle. Obsahuje významný vitamín C, beta-karoten a stopové prvky jako hořčík a vápník. Čekanka je tvořena především vodou a je ideální při snaze redukovat váhu.
Použít se dá do čerstvých salátů i lahodných omáček. V mnoha skvělých receptech se čekanka griluje či zapéká. Je lahodná a jak již z předchozího odstavce vyplývá, také velice zdravá a tělu prospěšná.
Špenát Pepka námořníka
Po dávce špenátu nám sice obří svaly nenarostou, přesto svému tělu uděláme obrovskou službu. Špenát je obsahem zdraví prospěšných látek přímo proslulý. Jeho konzumace nám pomůže dlouho si uchovat mladistvý vzhled. Ve špenátu najdeme vitamíny skupiny B a vitamín C, které nám pomohou udržet si krásnou zdravou pokožku. Obsah stopových prvků, jako je železo, vápník a hořčík má celou širokou škálu pozitivních účinků na náš organismus. Železo pomáhá lépe okysličovat krev a vytvářet energii, hořčík udržuje pevné svaly a působí na cévy. Na příbězích o Pepku námořníkovi tedy možná skutečně zrnko pravdy je. Špenát brání před ztrátou vlasů, osteoporózou a pomáhá nám udržet si dobrou paměť.
Kadeřávek
Kadeřávek obsahuje celou řadu tělu prospěšných látek. Co se vitamínů týče, jsou to především vitamíny skupiny B a dále vitamín C a E. Díky nim kadeřávek zlepšuje funkce mozku a účinně tak brání před ztrátou paměti. Dále se kadeřávek osvědčil jako zdroj antioxidantů, díky kterým si dlouho udržíme mládí. V kadeřávku bychom našli také stopové prvky, jako například křemík, vápník a železo. Každý jistě ocení blahodárné účinky této zeleniny na oči, ale i na vlasy, kůži, zuby a nehty. Kadeřávek obsahuje také beta-karoten a další látky, které nám výrazně prospívají. Jeho konzumací si pomůžeme ke zdraví, dlouhému mládí i ke kráse. Je to skutečně bohatý zdroj velkého množství látek, které si naše tělo žádá.
Článek Čekanka, špenát a kadeřávek – cesta k omládnutí byl publikován 25. března 2010 v 14.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Červená řepa – zázrak pro naše tělo 06.04.2010 00.00
- Rodiče ovoce a zeleninu nejedí, tak proč by měly jejich děti? 03.09.2015 16.00
- Potraviny, které na podzim nejezte! 29.09.2013 12.00
- 5 tipů, jak do jídelníčku zařadit zdravá rajčata 31.08.2016 22.00
- Celer je zdravý, a nejen ten řapíkatý 01.04.2011 00.00
Top 10
- Leukocyty – zvýšené množství v krvi a moči
- Kronova nemoc - choroba zažívacího ústrojí
- Pásový opar – příznaky a léčba
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Jak chránit svou pokožku na cestách
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Posílení imunitního systému u dětí
- Léčba závislosti na alkoholu homeopatiky
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.