Maso nám prospívá – zaostřeno na hovězí, jehněčí a kuře
Sponzorované odkazy:
Vyvážená strava je pro zdraví celého našeho organismu nezbytná. Denně bychom měli konzumovat dostatečné množství čerstvého ovoce a zeleniny bohaté na vitamíny a minerální látky. Maso obsahuje mnoho látek významných pro zdraví orgánů a regeneraci buněk. Maso je výborným a chutným zdrojem pro tělo nezbytných bílkovin.
Hovězí maso
Hovězí maso je v kuchyni velmi oblíbené a často používané. Upravit se dá na tisíce způsobů a je cestou k lahodným vyváženým pokrmům. Hovězí maso obsahuje velké množství bílkovin a mimo to je také zdrojem vitamínů a minerálních látek. V hovězím mase najdeme vitamíny skupiny B, které pozitivně působí na naši paměť a také bojují s únavou. V hovězím najdeme dále také železo a síru, díky kterým si déle uchováme krásné vlasy a nehty. Zinek je taktéž pro tělo nesmírně významným minerálem. Pochází-li navíc maso ze zdravých zvířat, která měla možnost dostatečného pohybu, obsahuje CLA. CLA (neboli konjugovaná kyselina linolová) je známým prostředkem, který podporuje hubnutí. Hovězí maso je tedy prospěšné skutečně širokospektrálně.
Jehněčí maso
Jehněčí je velmi kvalitní maso, se kterým se však běžně v kuchyni setkáváme o poznání méně často. Z jehněčího maso se však připravuje mnoho specialit a obecně je považováno ze velmi zdravé. Jehněčí maso je vyváženým zdrojem bílkovin, které zajišťují regeneraci buněk v těle. Dále bychom v jehněčím mase našli vitamíny skupiny B, kupříkladu vitamín B12, díky kterému se budeme moci těšit zdravému srdci. Jehněčí maso je zdrojem selenu, síry a železa, které jsou nezbytné jako prevence před anémií, a jako cesta ke zdravým očím, vlasům a nehtům.
Kuřecí maso
Kuřecí maso je jedním z nejkonzumovanějších a také nejoblíbenějších druhů masa. Kuřecí maso mají rádi dost často i děti, čehož je dobré využít. Kuřecí maso je zdravé a bohaté na bílkoviny, což napomáhá regeneraci buněk v našem těle. Kuřecí maso je skvělým zdrojem selenu, zinku a železa. Tyto minerální látky jsou velice důležité pro mladistvě vypadající pleť a také dodávají energii a také významným způsobem zlepšují obranyschopnost organismu. Kuřecí prsa jsou libovým masem, které je velice vhodné zařadit do jídelníčku i při držení některé z diet. Mimo to se dá kuře připravit skutečně na nespočet způsobů a pokrmy z něj jsou mnohdy velmi lehké a také snadno stravitelné.
Článek Maso nám prospívá – zaostřeno na hovězí, jehněčí a kuře byl publikován 24. ledna 2010 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (3).
Podobné články
- Test klobás - jíte opravdu maso? 22.07.2014 12.00
- Krůtí maso – jedno z nejzdravějších mas vůbec 24.04.2011 00.00
- Jak do pokrmů dostat bílkoviny, když nechcete jíst maso? 10.07.2016 12.00
- Dieta podle krevních skupin 01.09.2011 00.00
- Losos aneb konzumujme prospěšné tuky se stylem 25.01.2011 00.00
Top 10
- Leukocyty – zvýšené množství v krvi a moči
- Kronova nemoc - choroba zažívacího ústrojí
- Pásový opar – příznaky a léčba
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Jak chránit svou pokožku na cestách
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Posílení imunitního systému u dětí
- Test nanukových dortů - víte, co jíte?
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.