Mořské ryby – osvědčený prostředek pro dlouhověkost
Sponzorované odkazy:
Svými pozitivními účinky na lidské tělo jsou mořské ryby známé odedávna. V přímořských státech jsou oblíbenou součástí každodenního jídelníčku. Jsou neuvěřitelně zdravé, výživné a chutné. Spolu s olivovým olejem a bylinkami z nich vykouzlíme neopakovatelně lahodný hlavní chod. Z širokého výběru ryb si jistě každý vybere a díky čím dál větší dostupnosti si mořské ryby postupně získávají své místo i na českých talířích. Nebojte se proto zapojit i vy rybí maso mezi běžné pokrmy a zajistěte si tím pevné zdraví a dlouhý spokojený život. Nyní se možná se ptáte, k čemu konkrétně jsou mořské ryby důležitě?
Losos
Narůžovělé lahodné maso lososa zná jistě každý. Jeho úprava není složitá, a tím si losos získal na své oblibě. Losos je výjimečně bohatý na blahodárně působící mastné omega-3 kyseliny. Tím pomáhá předcházet onemocněním kardiovaskulárního systému a udržuje mladistvě vypadající vlasy a kůži. Obzvláště kyselina dekosahexaenová má velice příznivé účinky. Pozitivně působí na mozek a nervový systém, čímž pomáhá k lepší paměti. Esenciální mastné kyseliny mají obecně silné protizánětlivé účinky.
Tip: Vyzkoušejte marinované grilované plátky lososa.
Sardinky
Sardinky jsou prospěšné, a to jak v čerstvé, tak i v konzervované formě. Opět jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny a dále obsahují draslík, fosfor, selen, vápník, železo a mnoho vitamínu B. Konzumací sardinek pomůžeme našemu kardiovaskulárnímu systému, pleti i očím. Antioxidanty pomáhají neutralizovat těžké kovy, které se v těle mohou nahromadit.
Sleď
Sleď je velmi bohatý na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny jako A, D, E a vitamíny skupiny B. Sleď působí jako prevence před artritidou a onemocněním srdce, pozitivně působí na paměť, kůži, svaly a kosti, oči a také zvyšuje imunitu, což je především v období podzimu a zimy velmi žádoucí.
Treska
Treska je bohatým zdrojem mnoha důležitých a lidskému tělu velmi prospěšných látek. Díky tomu nám pomáhá udržet si mládí. Treska dodává našemu tělu jód, síru, vápník a zinek. Obsahuje také vitamíny skupiny B, které pomáhají snižovat únavu a zároveň pozitivně působí na funkce mozku. Vysoký obsah kyseliny listové působí proti rakovině a chrání nás před onemocněními srdce, osteoporózou a diabetem. Pravidelnou konzumací tresky si zajistíme lepší imunitu, metabolismus a správnou funkci štítné žlázy. Treska taktéž působí příznivě na kůži a kosti.
Článek Mořské ryby – osvědčený prostředek pro dlouhověkost byl publikován 3. prosince 2009 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Test rybích pomazánek - obsahují vůbec ryby? 23.10.2014 12.00
- Rybí tuk a další prospěšné tuky 08.09.2010 00.00
- Dieta podle krevních skupin 01.09.2011 00.00
- Jak zahnat deprese? Zdravou stravou 01.05.2016 19.00
- Tipy na lehké jarní večeře 07.04.2014 12.00
Top 10
- Léčba závislosti na alkoholu homeopatiky
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Leukocyty – zvýšené množství v krvi a moči
- Jak chránit svou pokožku na cestách
- Test nanukových dortů - víte, co jíte?
- Posílení imunitního systému u dětí
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Kronova nemoc - choroba zažívacího ústrojí
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.