Mořské ryby – osvědčený prostředek pro dlouhověkost

Tagy:  sardinky, treska, losos, sleď, mořské ryby, mastné kyseliny, jód, vitamíny

Sponzorované odkazy:

Mořské ryby – osvědčený prostředek pro dlouhověkost

Svými pozitivními účinky na lidské tělo jsou mořské ryby známé odedávna. V přímořských státech jsou oblíbenou součástí každodenního jídelníčku. Jsou neuvěřitelně zdravé, výživné a chutné. Spolu s olivovým olejem a bylinkami z nich vykouzlíme neopakovatelně lahodný hlavní chod. Z širokého výběru ryb si jistě každý vybere a díky čím dál větší dostupnosti si mořské ryby postupně získávají své místo i na českých talířích. Nebojte se proto zapojit i vy rybí maso mezi běžné pokrmy a zajistěte si tím pevné zdraví a dlouhý spokojený život. Nyní se možná se ptáte, k čemu konkrétně jsou mořské ryby důležitě?

Losos

Narůžovělé lahodné maso lososa zná jistě každý. Jeho úprava není složitá, a tím si losos získal na své oblibě. Losos je výjimečně bohatý na blahodárně působící mastné omega-3 kyseliny. Tím pomáhá předcházet onemocněním kardiovaskulárního systému a udržuje mladistvě vypadající vlasy a kůži. Obzvláště kyselina dekosahexaenová má velice příznivé účinky. Pozitivně působí na mozek a nervový systém, čímž pomáhá k lepší paměti. Esenciální mastné kyseliny mají obecně silné protizánětlivé účinky.

Tip: Vyzkoušejte marinované grilované plátky lososa.

Čerstvý losos, autor: BocaDoradaČerstvý losos, autor: BocaDorada

Sardinky

Sardinky jsou prospěšné, a to jak v čerstvé, tak i v konzervované formě. Opět jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny a dále obsahují draslík, fosfor, selen, vápník, železo a mnoho vitamínu B. Konzumací sardinek pomůžeme našemu kardiovaskulárnímu systému, pleti i očím. Antioxidanty pomáhají neutralizovat těžké kovy, které se v těle mohou nahromadit.

Sleď

Sleď je velmi bohatý na bílkoviny, omega-3 mastné kyseliny a vitamíny jako A, D, E a vitamíny skupiny B. Sleď působí jako prevence před artritidou a onemocněním srdce, pozitivně působí na paměť, kůži, svaly a kosti, oči a také zvyšuje imunitu, což je především v období podzimu a zimy velmi žádoucí.

Treska

Treska je bohatým zdrojem mnoha důležitých a lidskému tělu velmi prospěšných látek. Díky tomu nám pomáhá udržet si mládí. Treska dodává našemu tělu jód, síru, vápník a zinek. Obsahuje také vitamíny skupiny B, které pomáhají snižovat únavu a zároveň pozitivně působí na funkce mozku. Vysoký obsah kyseliny listové působí proti rakovině a chrání nás před onemocněními srdce, osteoporózou a diabetem. Pravidelnou konzumací tresky si zajistíme lepší imunitu, metabolismus a správnou funkci štítné žlázy. Treska taktéž působí příznivě na kůži a kosti.

Článek Mořské ryby – osvědčený prostředek pro dlouhověkost byl publikován 3. prosince 2009 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...