Předejděte podzimní depresi včas

Sponzorované odkazy:

Předejděte podzimní depresi  včas

Léto nám uteklo jako voda, děti se vrátily do školy a nás čekají už jen povinnosti a pochmurný podzim. Slunečních paprsků začne pomalu, ale jistě ubývat. Podzimní deštivé počasí, mlhy, postupné ubývání zásob vitamínu D a spousta pracovních povinností, vedou ke vzniku sezónních poruch nálady, chcete-li lidově podzimní depresi.

Věděli jste, že pokud včas začnete svému tělu dávat to, co potřebujete, můžete pravděpodobnost podzimní deprese eliminovat?

Sezónní afektivní porucha je podtypem deprese, která se objevuje na podzim a v zimě, lidé mají pocit beznaděje, zpomalenosti, nedostatku energie, únavy, ani dlouhý spánek je nenabije energií, jsou podráždění , nebaví vás ani vaše koníčky.

V září je ještě čas se začít pravidelně kvalitně stravovat, dopřát si dostatek vitamínů, minerálů, ovoce, zeleniny, začněte alespoň chodit na procházky. Čerstvý vzduch vám prospěje.

Naučte se relaxovat a čas od času vypnout. V sobotu a v neděli negruntujte byt, ale zajděte s dětmi do lesa, navštivte babičku a pomozte ji zazimovat zahrádku. Buďte co nejvíce venku.

Choďte ven, i když není slunečné počasí a nevymlouvejte se na to, že mrholí. Jak říká počasí, neexistuje špatné počasí, pouze nevhodně zvolené oblečení. Pobývat venku, i když není zrovna přívětivé počasí, je důležité nejen pro naši náladu, ale i pro naše celkové zdraví. Pomůže vám to získat silnější imunitu, která vám pomůže bojovat s podzimními virózami.

Zvažte doplňování vitamínu D. Pozor, je rozpustný v tucích, takže se jím můžete snadno předávkovat. Dodržujte počet tablet uvedený výrobcem, nebo ještě lépe, než začnete užívat doplňky stravy s vitamínem D, nechte si hladinu tohoto vitamínu změřit u svého praktického lékaře.

Článek Předejděte podzimní depresi včas byl publikován 14. září 2022 v 08.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...