Čokoláda Lindt – v čem spočívá její tajemství

Tagy:  Lindt, čokoláda Lindt, Rodophe Lindt

Sponzorované odkazy:

Čokoláda Lindt – v čem spočívá její tajemství

Tajná receptura čokolády Lindt se vyvíjí a zdokonaluje už od roku 1845. Opravdoví švýcarští mistři vybírají nejlepší a nejkvalitnější suroviny a se svou vášní pro dokonalost vyrábějí opravdu kvalitní čokoládu.

Rodolphe Lindt

Rodolphi Lindt byl syn bernského lékárníka a v roce 1979 se rozhodl vyrábět čokoládu. V té době byla čokoláda tuhá a musela se hodně žvýkat. On však chtěl, aby se lahodná čokoláda rozplynula na jazyku a potěšila všechny smysly. Koupil tedy bývalou továrnu se zastaralými stroji a začal experimentovat. Začátky však byly těžké a příliš se mu nedařilo. Mezi místními budil posměch, ale on se nenechal odradit.

Výroba čokolády LindtVýroba čokolády Lindt Autor: Anastasia

Bratři se spojili

Bratr Auguste byl po otci lékárník a rozhodl se, že Rodolphovi pomůže. Zanalyzoval bílý povlak, který se neustále tvořil na čokoládě a zjistil, že je jedná o tukový povlak, který není škodlivý. Bádali společně dnem i nocí, přidávali více kakaových bobů, převařovali kakaové máslo a Rodolphe zdokonaloval svůj recept. Vše bez úspěchu.

čokoláda Lindtčokoláda Lindt Autor: Rosalind

Náhoda, se kterou se to povedlo

Jeden z učňů spěchal v pátek večer domů a zapomněl vypnout stroj, který pracoval nepřetržitě celý víkend. Když to v pondělí ráno Rodolphe zjistil velmi se rozzlobil, ale jen na krátkou chvíli. Čokoláda, která se celý víkend míchala byla jemná a v ústech se mu rozpustila dle jeho vysněného přání.

čokoláda Lindtčokoláda Lindt Autor: Victoria Rachitzky Hoch

Tajemství

Tajemství delikátní čokolády Lindt však nespočívá jen v urputném míchání několik dní a nocí, ale tví také v určitém množství kakaového másla, bobů a dalších ingrediencí. Nikomu se doposud nepodařilo zjistit rodinné tajemství mistrovské čokolády Lindt, která má unikátní chuť, hedvábně jemnou texturu a rozpouštění na jazyku je symfonie chutí.

čokoláda Lindtčokoláda Lindt Autor: Eloise

Jak ochutnávat čokoládu

Čokoládu si vychutnejte všemi smysly. Při rozbalení obalu vdechněte její vůni. Nyní si vychutnejte její vzhled a prohlédněte si odstín hnědé barvy (dle typu čokolády). Pak se zaposlouchejte do zvuku při odlomení tabulky a na závěr položte kousek čokolády na jazyk, kde se začne pomalu rozpouštět.

Článek Čokoláda Lindt – v čem spočívá její tajemství byl publikován 1. ledna 2018 v 08.00 v rubrice Návykové látky. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...