Čokoláda Lindt – v čem spočívá její tajemství
Sponzorované odkazy:
Tajná receptura čokolády Lindt se vyvíjí a zdokonaluje už od roku 1845. Opravdoví švýcarští mistři vybírají nejlepší a nejkvalitnější suroviny a se svou vášní pro dokonalost vyrábějí opravdu kvalitní čokoládu.
Rodolphe Lindt
Rodolphi Lindt byl syn bernského lékárníka a v roce 1979 se rozhodl vyrábět čokoládu. V té době byla čokoláda tuhá a musela se hodně žvýkat. On však chtěl, aby se lahodná čokoláda rozplynula na jazyku a potěšila všechny smysly. Koupil tedy bývalou továrnu se zastaralými stroji a začal experimentovat. Začátky však byly těžké a příliš se mu nedařilo. Mezi místními budil posměch, ale on se nenechal odradit.
Výroba čokolády Lindt Autor: Anastasia
Bratři se spojili
Bratr Auguste byl po otci lékárník a rozhodl se, že Rodolphovi pomůže. Zanalyzoval bílý povlak, který se neustále tvořil na čokoládě a zjistil, že je jedná o tukový povlak, který není škodlivý. Bádali společně dnem i nocí, přidávali více kakaových bobů, převařovali kakaové máslo a Rodolphe zdokonaloval svůj recept. Vše bez úspěchu.
čokoláda Lindt Autor: Rosalind
Náhoda, se kterou se to povedlo
Jeden z učňů spěchal v pátek večer domů a zapomněl vypnout stroj, který pracoval nepřetržitě celý víkend. Když to v pondělí ráno Rodolphe zjistil velmi se rozzlobil, ale jen na krátkou chvíli. Čokoláda, která se celý víkend míchala byla jemná a v ústech se mu rozpustila dle jeho vysněného přání.
čokoláda Lindt Autor: Victoria Rachitzky Hoch
Tajemství
Tajemství delikátní čokolády Lindt však nespočívá jen v urputném míchání několik dní a nocí, ale tví také v určitém množství kakaového másla, bobů a dalších ingrediencí. Nikomu se doposud nepodařilo zjistit rodinné tajemství mistrovské čokolády Lindt, která má unikátní chuť, hedvábně jemnou texturu a rozpouštění na jazyku je symfonie chutí.
čokoláda Lindt Autor: Eloise
Jak ochutnávat čokoládu
Čokoládu si vychutnejte všemi smysly. Při rozbalení obalu vdechněte její vůni. Nyní si vychutnejte její vzhled a prohlédněte si odstín hnědé barvy (dle typu čokolády). Pak se zaposlouchejte do zvuku při odlomení tabulky a na závěr položte kousek čokolády na jazyk, kde se začne pomalu rozpouštět.
Článek Čokoláda Lindt – v čem spočívá její tajemství byl publikován 1. ledna 2018 v 08.00 v rubrice Návykové látky. Autorem článku je Karolína Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Za akné v dospělosti mohou hormony a čokoláda 13.08.2013 12.00
- Blahodárné účinky čokoládové masáže 22.10.2013 12.45
- Pojďme si společně vychutnat kávu a čokoládu 21.08.2018 00.00
- Koktavosti zbavíte své dítě i tím, že ho nenecháte jíst moc čokolády 26.11.2013 12.00
- Snídejte čokoládový koláč, zhubnete 12.07.2012 13.00
Top 10
- Kronova nemoc - choroba zažívacího ústrojí
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Alpro – zdraví z přírody
- Leukocyty – zvýšené množství v krvi a moči
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče II. díl
- Posílení imunitního systému u dětí
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Jak chránit svou pokožku na cestách
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.