Jak fungují a kdy užívat spalovače tuků
U většiny sportovců, ale i lidí, kteří chtějí zhubnout, nastane moment, kdy se přestanou zlepšovat a potřebují něco na povzbuzení. Hlavně v případě hubnutí se jedná o spalovače tuků pro lepší využití energie z tukových zásob a tím pádem i rychlejší úbytek kilogramů. To ale ani zdaleka není jediný jejich účinek. Podívejte se, jak spalovače tuků fungují a kdy je správně užívat pro největší efektivitu.
Známý spalovač L-carnitin
Na českém trhu nejvíce známý a nejvíce používaný spalovač tuků nese název L-carnitin. Jedná se o speciální aminokyselinu, kterou naše tělo potřebuje. Běžně je karnitin vyráběn v játrech ze základních aminokyselin lysinu a methioninu. K jeho dostatečné syntéze potřebujeme vitamín C. Tekutý L-carnitin má v lidském těle poměrně dobré využití a při jeho externím dodávání pomáhá s efektivním rozpuštěním tuků, který se dokáže snadněji metabolizovat. Kromě toho může karnitin pomáhat i s rychlejší regenerací po svalové práci.
Jaké jsou účinné látky
Užívání spalovačů tuků pro pevné břicho je spojeno i se snahou o povzbuzení k lepšímu tréninku. Kromě L-carnitinu se tedy v doplňcích stravy užívaných při sportu objevuje i kofein, synephrin nebo taurin, což jsou stimulační látky, které nás nabudí k lepšímu výkonu. Kombinace těchto doplňků může při správném užívání výrazně pomoci snaze o zlepšení výkonů a rychlejší hubnutí.
Kdy správně užívat spalovač tuku
Spalovače tuku se užívají hlavně před výkonem, a to ideálně 30 minut před začátkem aktivity. Nejlepší jsou doplňky v tekuté formě, jejichž efekt je rychlejší a využitelnost lepší. Pokud máte tabletky, vezměte si je raději minimálně hodinu před cvičením. V netréninkové dny se přípravky pro zlepšení spalování tuku užívají ráno nalačno. Pro pevné břicho je ale nutná kombinace správné stravy, vhodně nastaveného tréninku a až v poslední řadě se nachází doplňky výživy za účelem urychlení spalování tuků.
Více produktů pro aktivní životní styl najdete na stránkách efitness.cz.
Článek Jak fungují a kdy užívat spalovače tuků byl publikován 23. března 2017 v 22.45 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Tuky v těhotenství a období kojení 22.03.2015 12.00
- Rybí tuk a další prospěšné tuky 08.09.2010 00.00
- Rostlinné tuky – proč se vyhnout tukům živočišným? 08.02.2013 14.00
- Losos aneb konzumujme prospěšné tuky se stylem 25.01.2011 00.00
- Nebezpečné tuky v potravinách, kde byste je (ne)hledali 08.08.2014 12.00
Top 10
- Plané neštovice – příznaky, komplikace a léčba
- Mateřská znaménka - neignorujte podezřele vypadající pihy
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! I. díl
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! II. díl
- Posílení imunitního systému u dětí
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.