4 jarní chuťovky, které vám prospějí
Sponzorované odkazy:
Zima se již dala na ústup a spolu s ní by měly odeznít i staré zimní zvyklosti a typické zimní návyky. Stejně tak, jako přirozeně a automaticky ukládáte péřové bundy na dno šatníku a sněhule měníte za tenisky a pohodlné polobotky, měli byste se také zbavovat nadbytečných kilogramů, zimních tukových zásob a celkově odlehčit stravování, neboť koleno s chlebem či kachna s knedlíkem není pro jarní stravování zrovna to pravé ořechové. Chcete se cítit fit, lehce a také tak vypadat? Pak do svého jídelníčku přidejte těchto pár zdravých receptů, na kterých si pochutnáte a přitom prospějí vašemu organismu.
Špenátová polévka plná živin
Špenát je jednou z nejzdravějších surovin, neboť je zdrojem mnoha vitamínů, minerálních látek a především železa, které je pro správnou činnost organismu naprosto nezbytné. Většinou si však špenát dopřáváte v kombinaci s vepřovým masem, bůčkem a knedlíkem, což samo o sobě není příliš lehké a snadno stravitelné jídlo. Připravte si raději jemný špenátový krém s trochou smetany a s krutony z žitného chlebu.
Bílková omeleta se zeleninou
V každém denním jídle by se měly nacházet bílkoviny, sacharidy i tuky. Sacharidy jsou obsaženy téměř ve všem, ale v bílkovinami můžete mít často problém, obzvláště proto, že nebývají tak snadno „po ruce“, jako právě sacharidy. Připravte si v pohodlí domova anebo s sebou do práce proteinovou omeletu pouze z bílků a zeleniny, která obsahuje spoustu bílkovin, čili vás zasytí a nebude vás nutit k mlsání nezdravých jídel.
Ovesná kaše pro energii
Po ránu byste tělu měli dodat energii, ze které bude čerpat celé dopoledne a která vás „nakopne“ k dobrému startu dne. Pokud si k snídani dáte koblihu, sladkou bábovku nebo sušenku, sice vám vzroste energie, ale vlivem jednoduchých cukrů zase rychle spadne a vy brzy pocítíte hlad, chutě a nával únavy, který pro dopoledne není typický. Naučte se proto snídat výborné ovesné kaše, které si lze připravit snad na sto způsobů. Co říkáte například na ovesné vločky povařené v mléce s kousky hořké čokolády, oříšků a malin?
Tvaroh jako ideální svačina
Mezi hlavními chody byste samozřejmě měli mít také svačiny, které oddálí hlad a díky kterým nebudete mít večer potřebu vyluxovat lednici od A do Z. Tvaroh je skvělým tipem na dopolední i odpolední svačinu, neboť obsahuje málo tuků i sacharidů a naopak dost bílkovin, které zasytí. Připravit si jej můžete na sladko, spolu s medem, oříšky, ovocem či džemem anebo jako pomazánku s pažitkou, česnekem či bylinkami.
Článek 4 jarní chuťovky, které vám prospějí byl publikován 28. března 2016 v 16.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Zdravá strava 04.09.2008 08.43
- Dělená strava, cesta ke štíhlosti? 24.02.2011 00.00
- I zdravá strava může být levná 02.09.2013 12.00
- Jaká strava je pro děti (ne)vhodná? 04.09.2017 13.00
- Veganská strava má spoustu benefitů pro zdraví, ale může jej také nenávratně poškodit 29.09.2021 09.00
Top 10
- Leukocyty – zvýšené množství v krvi a moči
- Kronova nemoc - choroba zažívacího ústrojí
- Pásový opar – příznaky a léčba
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Jak chránit svou pokožku na cestách
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Posílení imunitního systému u dětí
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Léčba závislosti na alkoholu homeopatiky
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.