Jak poznat, že jste to s cvičením přehnali?

Tagy:  fyzická aktivita, sport, činnost, zdraví, hubnutí, svaly, bolest

Sponzorované odkazy:

Jak poznat, že jste to s cvičením přehnali?

Fyzická aktivita by měla být nedílnou součástí činností každého jedince, který chce žít zdravý a plnohodnotný život. Dnešní lidé jsou neustále zavaleni stresem, prací a také nezdravým jídlem, které jde pak ruku v ruce s obezitou a těžkými nemocemi, které mohou skončit i smrtí jedince. Nicméně nic se nesmí přehánět a jít z extrému do extrému. Stravovat se denně ve fast foodech je hazardní stejně tak, jako žít pouze na zelenině a přemáhat své tělo do úmoru v posilovně, vám rovněž příliš neprospěje. Cítili jste se někdy po fyzické zátěži vyčerpaně a zkrátka velmi špatně? Pak jste to se sportovní aktivitou, pravděpodobně opravdu přehnali…

Svědění kůže

Zní to zvláštně až do doby, než to potká i vás. Dali jste si své klasické běžecké kolečko kolem přehrady nebo jste usedli na oblíbený rotoped a najednou vás svědí a pálí celé tělo? Pak se jedná o jednoduchou reakci těla, které důsledkem přetížení nebo celkového vyčerpání, začalo vyprodukovávat příliš soli a také vitamínů, které by vám následně mohli opravdu chybět. V takové situaci jednoduše uberte, zpomalte, nebo se vydejte domů a na chvíli si odpočiňte. relaxaci doplňte také jodovým nápojem nebo minerální tekutinou, která by vás měla postavit zase na nohy.

Klepající se nohy

Začaly se vám při běhu nebo jiném aerobním pohybu nepříjemně klepat nohy a když zastavíte, máte pocit, jako by se vám snad měly okamžitě podlomit? Pak i toto je známka přetížení organismu, které vám svalovými křeči dává najevo, že vše není v naprostém pořádku. Nesnažte se obtíže ignorovat a raději zvolněte tempo. Mohli byste si dříve nebo později natrhnout sval či šlachu, což by vás z provozu vyřadilo na několik dlouhých týdnů, ne li dokonce měsíců.

Autor: elvert-barnesAutor: elvert-barnes

Tuhé svaly druhý den

Toto je velmi obvyklé především u lidí, kteří se pohybu nevěnují tak často. Trávíte obvykle večery doma u televize a tentokrát vás kamarádka vytáhla na hodinu spinningu? Pak dnes pravděpodobně nemůžete skoro chodit, ohýbání vám dělá neuvěřitelný problém a nemluvě o sezení, které je až nepopsatelně bolestivé. Aby se toto již příště neopakovalo, začtěte s pohybem pravidelně a nebo se na příští lekci trochu šetřete. Přepínání organismu není zdravé a ke zlepšení fyzické kondice, tak rozhodně nedojde.

Tuk i přes fyzickou aktivitu

Žijete aktivním sportovním životem, ale přesto máte nějaký ten kilogram navíc a ukládají se vám tuky do problematických partií? Řešení je poměrně jednoduché, pokud se nijak nepřejídáte, pravděpodobně se přepínáte, čímž dochází k vytváření svalové hmoty, nikoli ke spalování. Pod vrstvou tuku tak nejspíš vlastníte pěknou řádku svalů. Zaměřte se na aerobní cvičení ve formě běhu, plavání, spinningu a podobně, které dělejte v takovém tempu, dokud vám budou stačit síly.

Autor: mikebairdAutor: mikebaird

Článek Jak poznat, že jste to s cvičením přehnali? byl publikován 2. července 2014 v 12.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...