3 tipy na snídaňové ovesné kaše
Sponzorované odkazy:
Snídaně je základ a strat dne, na který by nikdo neměl zapomínat. Pokud nesnídáte, nejenom, že si koledujete o zdravotní komplikace, ale pravděpodobně se den co den potýkáte s neustálou únavou, podrážděností a nejspíš vás trápí i nějaké to kilo navíc, neboť ve večerních hodinách marně doháníte to, co jste ráno zanedbali. Naučte se proto připravovat si chutné a vydatné snídaně v podobě ovesných kaší.
Proč ovesné kaše
Snídaně by měla být bohatá na energii, proto musí obsahovat clákninu, bílkoviny a také sacharidy, jež vás nabudí k lepším výkonům. Ovesné kaše mají nízký glykemický index, proto skvěle zasytí na delší dobu a vy se tak budete až do svačiny plně soustředit jak v práci, tak ve škole. Místo kupovaných variant, které obsahují emulgátory, stabilizátory a přidané cukry si raději připravte domácí variace, jež jsou zdravé a neskutečně dobré.
Základní příprava
Aby byly vločky chutné a vláčné, nechte je přes noc nabobtnat ve studené vodě. Ráno je pouze scedíte a následně budete pokračovat podle vámi zvoleného receptu.
Jarní povzbuzení
Probudili jste se do překrásného jarního rána plného sluníčka a optimismu? Pak by taková měla být také vaše snídaně. Zapomeňte na hutné koblihy, které člověka akorát uzemní a připravte si chutnou kaši! Ovesné vločky smíchejte s javorovým sirupem, který je dokonalým přírodním sladidlem, následně přidejte nakrájené čerstvé jahody, vlašské a para ořechy. Takto vynikající snídani máte připravenou za pár minut.
Dobrota z lesa
Další výbornou variantou je lesní ovoce, které má minimum kalorií a je nesmírně bohaté na antioxidanty. Ovesné vločky oslaďte jednou lžičkou třtinového cukru a důkladně promíchejte. Následně přidejte rozmačkané maliny a ozdobte čerstvými borůvkami. Podávejte s černým čajem nebo čerstvou kávou.
Tvarohová pohádka
Mléčné výrobky jsou pro tělo nezbytně nutné a proto byste na jejich konzumaci neměli zapomínat. Pakliže vám dělá problém si během dne sníst například jogurt, zapojte tyto kultury do snídaně. Připravte si ovesné vločky, do kterých přidejte lžičku skořice, následně nakrájené jablko, polotučný tvaroh a lžíci kvalitního včelího medu. Tato snídaně bezpochyby zachutná celé rodině, především pak dětem.
Článek 3 tipy na snídaňové ovesné kaše byl publikován 13. března 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Snídaně, která nastartuje den 19.11.2009 00.00
- Műsli, vaše perfektní snídaně 04.05.2010 00.00
- Jak by měla vypadat ideální snídaně? 27.05.2015 12.00
- Zdravá snídaně – jak by vlastně měla vypadat? 05.12.2012 20.00
- Musli z obchodu jako zdravá snídaně? Omyl! 04.05.2014 12.00
Top 10
- Plané neštovice – příznaky, komplikace a léčba
- Mateřská znaménka - neignorujte podezřele vypadající pihy
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! I. díl
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! II. díl
- Posílení imunitního systému u dětí
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.