5 tipů, jak se zbavit Vánočních kilogramů

Tagy:  dieta, vánoce, hubnutí po vánocích, strava, pohyb, jídelníček

Sponzorované odkazy:

5 tipů, jak se zbavit Vánočních kilogramů

Vánoce jsou za námi a před námi plnění novoročních předsevzetí a slibů, která bývají, nutno podotknout, někdy až drastická a takřka nesplnitelná. Přestaňte se trápit nesmyslnými dietami pouze o vodě a citronech a raději začněte myslet reálně a plnit svá přání postupně. Inspirujte se pár jednoduchými typy a zatočte s Vánočními kilogramy a i s těmi z let předešlých.

Začněte s pravidelností

Kamenem úrazu většiny těch, kteří stále tloustnou, je nepravidelné stravování. Nějaký ten dortík, čokoláda a dokonce fast food, vám určitě neublíží a na váze se nijak neprojeví tehdy, pokud se budete stravovat pravidelně a nezdravé jídlo bude spíše raritou, než-li každodenní klasikou. Neustálé přejídání cukrovím a bramborových salátem s vaším organismem nadělalo paseku, naordinujte mu proto nyní lehčí, menší a pravidelnější porce, jež nastartují spalování a udělají vám neskutečně dobře.

Odlehčete svůj jídelníček, autor: Janet HudsonOdlehčete svůj jídelníček, autor: Janet Hudson

Odlehčete menu

Není nic horšího, než po těžkých Vánočních hodech začít držet hladovku či drastickou dietu. Místo toho začněte s hubnutím postupně a pozvolna. Nejprve odlehčete jéídelníček a to tím stylem, že vyřaďte smažená jídla, uzeniny a extrémně tučné pokrmy jako je vepřové maso, máslo a podobně. Místo toho zařaďte spousty bílkovin, které podporují spalování a vznik svalové hmoty, bez které se při hubnutí neibejdete.

Ke každému jídlu zeleninu

Na zelenině je skvělé, že obsahuje samá pozitiva. Je minimálně kalorická, zasytí, podporuje látkovou výměnu a zrychluje metabolismus. Pokud vám hromady salátů příliš nesedí, naučte se přidávat zeleninu ke každému jídlu. K ranní vaječné omeletě přidejte čerstvé ředkvičky, k celozrnnému chlebu jezte například pomazánku z pažitky, poobědvejte kuřecí steak s fazolovými lusky, odpoledne si dopřejte šopský salát a k večeři si uvařte krůtí rizoto s hlávkovým salátem.

Bez pohybu nezhubnete!

A je to tu opět. Bez pohybu zkrátka nelze hubnout a pokud ano, tak ne dlouhodobě ani efektivně. Vyberte si sport vhodný pro vás a vaši postavu a věnujte se mu alespoň 3 krát týdně. Záleží na vás, zda preferujete běh, cyklistiku, zumbu nebo plavání.

Vyhoďte zásoby

Pro hubnutí je třeba udělat za Vánocemi tlustou černou čáru. Zbavte se zbytků cukroví, které vás stále lákají, nedojídejte čokoládové kolekce na stromečku a pokud jste ve spíži objevili ještě chipsy a slané tyčinky ze silvestra, ani těch se nedotýkejte!

Zbavte se zbytků ze Silvestru, autor: AprecheZbavte se zbytků ze Silvestru, autor: Apreche

Článek 5 tipů, jak se zbavit Vánočních kilogramů byl publikován 10. ledna 2014 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...