Několik potravin, které tělu berou energii
Sponzorované odkazy:
Potrava je alfou a omegou našeho bytí a není pochyb o tom, že bez ni existence není možná. Jídlo ovšem neslouží pouze k zaplnění žaludku, ale především k dodání potřebných živin a také energie, která je sice obnovitelným zdrojem, ale proč ji trochu nepomoci.
Stejně tak, jako je nespočet potravin, po kterým vám bude skvěle, najdou se takové, jež vás doslova vysají a zadělají na pořádnou únavu. Podívejte se, kterým pochutinám je ideální se vyhýbat a nebo si je, pokud možno, dopřávat v omezeném množství.
Listové saláty
Saláty všeho druhu jsou ideální večeří pro horké letní dny, kdy nemáte příliš chuť na těžká a hutná jídla. To ovšem neplatí v zimním období. Pravděpodobně jste nejednou slyšeli, že byste se měli stravovat sezónně a nejlépe konzumovat potraviny vypěstované na naší půdě. Ledový salát, hlávkový salát a zkrátka jakýkoliv jiný v zimních měsících na českých farmách rozhodně nenajdete. Uměle vypěstované odrůdy ve sklenicích jsou proto plné chemie a proto tělu rozhodně neprospívají.
Mléčné výrobky
V zimních měsících se nedoporučují ani mléčné výrobky, které organismus přirozeně ochlazují, ale také zahleňují. V zimě jste logicky náchylnější k nemocem a zánětům, čerstvé mléko, kefír, jogurt a nebo smetanová zmrzlina vám proto příliš nesvědčí. Klasické kravské mléko zkuste nahradit sojovým, jogurty stejně tak a krémové, smetanové sýry vyměňte za plátkové.
exotické ovoce
Podobně, jako s hlávkovým salátem je to také s exotickým ovocem. Zatímco v letních měsících ananas, kiwi i mango vyloženě vyhledávejte, v zimě vsaďte raději na jablka, hrušky, citrusy a také banány.
Syrová zelenina
Zeleniny sice není nikdy dost a s její konzumací to nikdy nemůžete přehnat, jakmile nastane tuhá zima, je lepší přejít ze syrového stavu na tepelnou úpravu. Pravdou je, že čím více budete zeleninu zpracovávat, tím méně bude obsahovat vitamínů, avšak studené zeleninové saláty tělo zbytečně ochlazují a oslabují imunitní systém.
Článek Několik potravin, které tělu berou energii byl publikován 10. prosince 2013 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Alergie na potraviny 15.11.2012 17.00
- Funkční potraviny: zasytí a léčí 08.02.2013 13.00
- Zdravé potraviny neznamenají dietní! 08.10.2014 18.00
- Kde nakupovat zdravé potraviny? 09.09.2014 12.00
- Potraviny, díky kterým nebudete stárnout 14.02.2017 12.00
Top 10
- Plané neštovice – příznaky, komplikace a léčba
- Mateřská znaménka - neignorujte podezřele vypadající pihy
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! I. díl
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Posílení imunitního systému u dětí
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! II. díl
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.