Test dětských uzenin
Sponzorované odkazy:
Uzeniny obecně nepatří k nejzdravějším druhům surovin a lidé by se jim měli spíše vyhýbat, než je vyhledávat. Drtivá většina z nich je totiž z velice nekvalitních složek, které jednak obsahují minimum masa a co je horší, jsou prosyceny solí, emulgátory a jinými škodlivými látkami, které mají na svědomí vysoký cholesterol a mimo jiné také cukrovku, která je čím dál častější.
Když se řekne dětské uzeniny, asi by vás automaticky napadlo, že právě ty budou o poznání kvalitnější, neboť je konzumují ti nejmenší. Opak je ale pravdou a dětské výrobky ve většině případů obsahují látky zdraví nebezpečné a nekonzumovatelné. Pokud ale přeci jen svým ratolestem chcete čas od času dopřát párek nebo šunčičku, vybírejte vždy takové výrobky, které obsahují co nejvíce masa a co nejméně soli a tuku.
Krůtí šunka pro děti
Krůtí šunka pro děti od společnosti LE&CO by dle samotného názvu měla být pro děti ideální. Co se obsahu masa týče, to je zde zastoupeno v 83 procentech, přičemž se jedná o krůtí prsa, nikoli o vepřový separát, jako je tomu u jiných výrobců. Vysoký podíl masa je úctyhodný, co je ale horší, je 12 procent přidané soli, dextrosa, želirující látka a stabilizátory. Najít takovou šunku, která by byla pro ty nejmenší opravdu vhodná je poměrně těžké, proto uděláte nejlépe, pokud si vyrobíte svou vlastní.
Kuřecí dětský junior bez E
Klasický junior za pár korun, který známe jako ten nejlacinější ,,salám" ve všech supermarketech je velmi nevhodný, ale tento výrobek se od svého předchůdce naštěstí značně liší. Podíl masa je zde celkem 63 procent, což není nejvíce, ale výrobek neobsahuje konzervační látky, emulgátory, stabilizátory a k dobru mu musíme přičíst také snížený obsah tuku i soli. Tento produkt se proto na talíři vašeho dítěte čas od času objevit může.
Kuřecí dětské párky bez E
Kuřecí dětské párky bez E mají na svědomí drůbežářské Závody Klatovy. Obsah masa je zde o něco vyšší než u dětského junioru a to celkem 68 procent. Dále párky obsahují pitnou vodu, jedlou sůl, bramborový škrob, etrakty koření, amarantovou mouku, hroznový cukr, cukr, koření, chuťové látky, aromata, sušenou třešňovou šťávu, maltodextrin a nejvyšší obsah tuku ze všech tří výrobků, čili 19 procent. dětské párky jsou tedy sice bez ,,éček", zato mají nespočet přidaných látek a spoustu tuku.
Článek Test dětských uzenin byl publikován 20. října 2013 v 12.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Nezdravé potraviny – těmto se vyhněte obloukem! 12.11.2012 10.00
- Pravidlo v boji proti infarktu: Změňte tuk! 06.12.2012 12.00
- Máme přesolené děti, hrozí jim obezita 25.03.2013 12.00
- Češi snídají, ale sami a nezdravě 27.02.2015 00.00
- Chcete shodit pár kilo nebo máte nemocný žlučník? Zkuste Žlučníkovou dietu! 26.08.2011 00.00
Top 10
- Plané neštovice – příznaky, komplikace a léčba
- Mateřská znaménka - neignorujte podezřele vypadající pihy
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! I. díl
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Posílení imunitního systému u dětí
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! II. díl
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.