Diskuse ke článku Klíčky a klíčení semínek – cesta ke zdraví

Klíčky

Napsal/a: Allen*

Přidáno: 04.08.2011 17.59

Odpovědět

Já jsem nechala klíčit cizrnu a slunečnicová semínka v pet láhvi s otvory. 3 dny jsem je zalévala 3–4× za den a navečer 3. dne jse je mohla sklidit ;) Slunečnicová semínka chutnala skvěle, jako jemný hrášek :) cizrna ale byla tvrdá a chutnála spíš jako starý hrách :(

Naklíčená soja a čočka

Napsal/a: Majka

Přidáno: 19.01.2012 10.31

Odpovědět

Občas si naklíčím trochu soji mungo a stejné množství čočky. Propláchnu vlažnou vodou, dám na sítko z umělé hmoty přes kastrůlek s vodou. Voda se nesmí dotýkat sítka. Sítko s luštěninami překryju mokrou utěrkou. 2–4 x denně luštěniny se sítkem propláchnu pod tekoucí studenou vodou, vyměním vodu v kastrůlku, případně zvlhčím utěrku. Za 2 dny jsou pěkné klíčky. Chutnají jako mladý hrášek. Ráda si je dělám tak, že je smíchám s pokrájeným pomerančem, dle chuti trochu dosladím nebo dokyselím citronem, trošku zakápnu olivovým olejem. Pomeranč trochu rozmačkám, aby do klíčků pustil šťávu. Je to docela dobrá večeře, nebo i snídaně. Cítím se po ní velmi dobře. Asi si tím opravdu dodávám živiny, které mi jinak chybí. Když klíčky zbydou, dám je do mrazáku a přihodím je třeba do polévky místo zeleniny. Jen ke konci, aby rychle přešky varem, ale dlouho se nevařily. Vřele je doporučuji.

Diskuze k článku

Aktivní odkazy nejsou v komentářích povoleny