Diskuse ke článku Klíčky a klíčení semínek – cesta ke zdraví
Top 10
- Leukocyty – zvýšené množství v krvi a moči
- Pásový opar – příznaky a léčba
- Kronova nemoc - choroba zažívacího ústrojí
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Jak chránit svou pokožku na cestách
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Posílení imunitního systému u dětí
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Léčba závislosti na alkoholu homeopatiky
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.
Prosím čekejte ...
Klíčky
Napsal/a: Allen*
Přidáno: 04.08.2011 17.59
Odpovědět
Já jsem nechala klíčit cizrnu a slunečnicová semínka v pet láhvi s otvory. 3 dny jsem je zalévala 3–4× za den a navečer 3. dne jse je mohla sklidit ;) Slunečnicová semínka chutnala skvěle, jako jemný hrášek :) cizrna ale byla tvrdá a chutnála spíš jako starý hrách :(
Naklíčená soja a čočka
Napsal/a: Majka
Přidáno: 19.01.2012 10.31
Odpovědět
Občas si naklíčím trochu soji mungo a stejné množství čočky. Propláchnu vlažnou vodou, dám na sítko z umělé hmoty přes kastrůlek s vodou. Voda se nesmí dotýkat sítka. Sítko s luštěninami překryju mokrou utěrkou. 2–4 x denně luštěniny se sítkem propláchnu pod tekoucí studenou vodou, vyměním vodu v kastrůlku, případně zvlhčím utěrku. Za 2 dny jsou pěkné klíčky. Chutnají jako mladý hrášek. Ráda si je dělám tak, že je smíchám s pokrájeným pomerančem, dle chuti trochu dosladím nebo dokyselím citronem, trošku zakápnu olivovým olejem. Pomeranč trochu rozmačkám, aby do klíčků pustil šťávu. Je to docela dobrá večeře, nebo i snídaně. Cítím se po ní velmi dobře. Asi si tím opravdu dodávám živiny, které mi jinak chybí. Když klíčky zbydou, dám je do mrazáku a přihodím je třeba do polévky místo zeleniny. Jen ke konci, aby rychle přešky varem, ale dlouho se nevařily. Vřele je doporučuji.