Domácí jogurty pro naše zdraví
Sponzorované odkazy:
Z toho, co si vyrobíme sami doma, jistě máme vždy velkou radost. Pokud se jedná o potraviny, pak dokonce dvojnásobnou, jelikož si skutečně pochutnáme. Máme totiž možnost připravit si vše podle svých chutí a přesně nám na míru. Jiné to není ani u domácích jogurtů, které zachutnají celé rodině a prospějí zdraví.
Proč zatoužit po domácím jogurtu
Výroba domácího jogurtu není ani tolik záležitostí úspory, jako získání kvalitního domácího produktu s vlastním přičiněním kdykoli nás napadne. Příprava domácího jogurtu je velmi snadná a zabere minimum času. Naopak výsledek, který získáme, si dosyta užijeme. Kvalitní domácí jogurt ocení celá rodina a využití najde jak při přímé konzumaci, tak jako součást dalších kuchařských postupů. Dejte si trochu práce a vyrobte produkt, který potěší celou rodinu a kromě skvělé chuti prospěje i zdraví.
Cesta k vlastnímu domácímu jogurtu
Připravit si doma vlastní chutný jogurt určitě stojí méně práce, než jste si představovali. Příprava je snadná a rychlá. Na litr mléka, ze kterého budeme jogurt vyrábět si připravíme kelímek živého jogurtu (bílého, bez příchuti), či sáček jogurtové kultury. Mléko přivedeme v kastrolu k varu a poté jej odstavíme a necháme zchladnout do teploty 40–45 stupňů. Mezitím přimícháme kelímek živého jogurtu či sáček jogurtové kultury. Při této teplotě se dobře množí jogurtové kultury a máme tak záruku, že získáme chutný zdravý a jogurt. rozdělíme do skleniček. Ty zabalíme a vložíme pod peřiny či do trouby zapnuté na mírné vyhřívání. Jogurt necháme tímto způsobem odpočívat několik hodin, nejlépe však přes noc.
Ptáte se co dál s jogurtem?
Zdravý domácí jogurt upotřebíme v celé řadě nejrůznějších receptů, konzumovat jej samozřejmě můžeme také v jeho nejpřirozenější podobě. Přidáním marmelády či rozmixovaného ovoce získáme chutný ovocný jogurt s intenzivní chutí a ryze přírodními ingrediencemi. Vmíchat můžeme rozmačkaný banán, lesní plody či jahody. Sladit můžeme přírodním třtinovým cukrem, medem či třeba oblíbených a chutným javorovým sirupem. Zdravou snídani získáme, přelijeme-li sklenkou jogurtu hrst ovesných vloček s oříšky a rozinkami. Oblíbená je také kombinace ovocného jogurtu a cornflakes. Fantazii se meze nekladou a jogurt lze použít i při přípravě různých ovocných řezů a podobně. Doma vyrobená dobrota potěší celou rodinu.
Článek Domácí jogurty pro naše zdraví byl publikován 25. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).
Podobné články
- Imunitu dětí posílí jogurt a spánek 15.12.2014 12.00
- Imunitu dětí posílí jogurt a spánek 08.12.2013 11.00
- 4 tipy pro alergii na laktózu - jak nahradit mléko? 22.05.2016 12.00
- 6 jídel, která si můžete dopřát i v noci 04.06.2016 23.00
- Vápníková dieta - tip jak zhubnout nebo si zničit zdraví? 09.02.2015 12.00
Top 10
- Plané neštovice – příznaky, komplikace a léčba
- Mateřská znaménka - neignorujte podezřele vypadající pihy
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! I. díl
- Posílení imunitního systému u dětí
- Problém, o kterém se nemluví - bolesti kostrče I. díl
- Mononukleóza – nemoc (nejen) z líbání - II. díl
- Péče o zuby začíná již v dětském věku
- Posilněte svou imunitu na zimu - buďte zdraví jako rybičky!
- Streptokok v krku – neviditelný bacilonosič
- Prosinec jako měsíc zažívacích obtíží? Nemusí tomu tak být! II. díl
Tagy
dieta úpal, úžeh mononukleóza péče o chrup, strava imunita kosmetika hubnutí zdraví
Doporučujeme
Magazín Uzdravim.cz se tématikou zdraví a nemoci, zdravotní problémy.